Yellow Thai Curry

Erikkokken

 

Latterlig god mat og drikke

 

Denne oppskriften fikk jeg fra Sandra i Australia som jeg jobbet for en stund mens jeg studerte i Sydney. Retten kommer fra nord Thailand og er derfor en blanding mellom thai og indisk curry.

 

Det er en fantastisk oppskrift som kan brukes til både kylling og scampi. Lag dobbel porsjon og frys det du ikke trenger. Så kan du ta ut litt når du trenger det og det tar bare få minutter å lager ferdig når "pasten" er klar på forhånd.

 

 

Yellow Thai Curry

 

(ca 8-10 pors)

 

 

Curry Paste:

 

2 "stk" galangal - skrellet og finhakket

2 stk sitrongress - finhakket

2 store ts malt gurkemeie

3 hvitløksfedd

4 tørkede chili med frø (bruk 1-2 hvis du ikke liker sterk mat)

1 ts nykværnet pepper

2 store ts malt koriander

2 store ts malt cumin

1 stor ts rekepasta

4 sjalottløk (rød thai)

1/2 ts malt kanel

1/2 ts malt muskat

 

1 bunt fersk koriander

1,2 kg kylling lår filet

 

 

til senere:

 

90ml/90g fiskesaus

2 ss palmesukker

 

12 dl kokos krem (Kara er best, men andre duger)

1,25 kg kylling lår filet (eller 1 kg scampi)

1 stk agurk uten frø kuttet i små terninger

 

 

1.Putt galanga, sitrongress, sjalottløk, chili og hvitløk i food prosessor eller i morter (morter er best) og kjør til det blir finhakket. Tilsett litt smakløs olje og kjør til en glatt paste.

 

2.Stek pasten i litt varm olje i en wok eller gryte i ca 3 min. Tilsett kokos krem og kok i ca 10 min, og tilsett fiskesaus og palmesukker til slutt.

 

3.Sausen kan nå siles hvis du vil ha den helt glatt uten biter i.

 

4.Stek kyllingen i biter og tilsett i sausen, kok i et par min til kyllingen er kokt, men ikke for lenge. Ha i agurk til slutt.

 

5.Server med rikelig hakket koriander over og den beste jasmin risen du kan finne.

 

Det er også veldig godt med dampede sukkererter og stekt shitake sopp til.

Get in Touch

Address: Street Name City, State, Country

Email: mail@demolink.org

Phone: (800) 0123 - 456 - 7890

HOMEBREW

© Copyright. All Rights Reserved.

David Hudson

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing incdun labore magna aliquenim veniam nostru rephner in volupae.